снимка pixabayАвстрийското външно министерство днес издаде предупреждение австрийските граждани да не

...
снимка pixabayАвстрийското външно министерство днес издаде предупреждение австрийските граждани да не
Коментари Харесай

Австрия издаде предупреждение гражданите ѝ да не пътуват до Испания

снимка pixabay

Австрийското външно министерство през днешния ден издаде предизвестие австрийските жители да не пътуват до Испания, като се изключи Балеарските и Канарските острови, оповестява Българска телеграфна агенция.

Стъпката идва в миг, когато нарастват паниките, че летовниците могат да се заразят с COVID-19 и да го разпространят след завръщането си.

Мярката ще влезе в действие в понеделник, а хората връщащи се от Испания ще би трябвало да показват негативен тест за ковид, съобщи министерството.

Решението на Австрия е последният от ударите върху подвластната от туризма испанска стопанска система, откакто Англия, Германия и Швейцария наскоро предизвестиха жителите си да не пътуват за ваканции на испанските плажове или най-малко не до избрани региони на страната.

Разпространението на болестта в Испания се забави, откакто управляващите постановиха една от най-строгите карантини в Европа. Новите случаи обаче още веднъж означиха растеж и доближиха върха от интервала след повдигане на карантината с 1772 новозаразени през вчерашния ден.

Австрия към този момент се оправя с рецесията от ковид сносно, само че също означи растеж на инфекциите с началото на сезона на летните почивки. Страната с население 8,9 милиона души записва към днешна дата общо 21 689 случая на COVID-19 и 719 умряли от болестта.

Вчера Австрия е записала 148 новозаразени, което е максимален растеж от 30 юли.

Страната към този момент наложи строги условия за тестване за идващи от балканските страни, откакто записва повишаване на инфекциите на пасажери, връщащи се от района. Австрия има издадени предизвестия за отбягване на пътувания до Албания, Босна, Косово, Черна гора, Република Северна Македония и Сърбия, както и до членовете на Европейския съюз - България и Румъния.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР